torstai 11. elokuuta 2016

Kauden ensimmäinen

Kiviojilta ei ole tullutkaan pitkään aikaan mitään postausta, syynä se, että siellä oli 4 viikkoa kestävä kesätauko ja itse en päässyt edes viimeisellä kerralla ratsastamaan menojen takia. Viime viikolla pyörähtivät tunnit taas käyntiin ja minnullakin oli tunti lauantaina! Tunnilla aiheena oli siirtymiset ja minulle valikoitui sellainen poni, etten tämän parempaa ponia oli voinut saadakkaan tunnille! Nimittäin Fiona♥ Oli kyllä niin ihanaa aloitta syyskausi omalla lempiponillaan!♥

Kuvista kiitos Annille!
Kun olimme kävelleet alkukäynnit aloimme tekemään käynnissä pysähdyksiä ja voltteja vapaasti. Pysähdyksissä pyrimme saamaan jalat ihan vierekkäin, meillä ne onnistuivat aika hyvin ja saatiin kerran ihan superhyvä pysähdys! Lähdimme sitten raviin ja ravissa teimme pellon puoleiselle sivulle loivaa kiemurauraa ja kiemurauran alussa B:ssä tehtiin voltti ja kiemurauran lopussa M:ään myös voltti. Toiselle sivulle oltiin laitettu töstsöt joiden välissä piti siirtää käyntiin ja toisten tötsöjen kohdalla takaisin raviin. Ensimmäisellä kerralla tosiaan ei menty tälle tötsö tehtävälle Fionan kanssa, koska unohdin kokonaan, että sekin piti mennä, hups..!

Tehtiin samaa myös toiseen suuntaan mutta käynnin sijasta tehtiin pysähdys. Nämä tehtävät menivät meidän osalta ihan hyvin. Vaihdettiin suuntaa ja käveltiin välikäynnit ja kun olimme hetken kävelleet alettin tulemaan laukkatehtävää, jossa nostettiin tötsöjen kohdalta laukka jatkettiin laukassa toiselle pitkälle sivulle jossa tehtiin keskiympyrä laukassa ja sitten takaisin raviin. Ekat laukan nostot olivat hiemat löysiä ja sai vähän herätellä ponia, mutta saatiin nostettua laukka joka kerta juuri tötsöjen kohdalta. Pari kertaa tuli väärä laukka, mutta sen sain kuitenkin korjattua. Fionan laukka alkoi jo pyorimään hyvin ja alkoi löytymään sitä terävyyttä!

Laukoista valitettavasti kuvia ei nyt ole.
Tehtiin samaa vielä toiseen suuntaan jossa ei saatu oikein oikeaa laukkaa nousemaan vaan aina tuli väärä laukka, joten sen kanssa oli vähän ongelmia, mutta muuten poni oli hieno! Laukattiin lopuksi vielä kenttää ympäri ja siinä saatiin laukka jo tosi hyvin pyörimään. Sitten vielä loppuravit jossa mentiin kolmikaarista. Fiona alkoi jo rentoutumaan ja myötämään jopa niskasta ja hakemaan pyöreyttä. Ja saatiinkin kehuja Pamilta nätistä ravista. Jes! Nyt alkaa löytymään jo niitä oikeita nappuloitakin! (Harmi ettei näistä pätkistä ollut oikein kuvia:/) Sitten kaartoon ja isot taputukset ja halit ponille♥Kiviojilla onkin sitten ensiviikolla koulukisat. Saa nähdä pääsenkö sinne kun on tulossa varmaan taas paljon osallistujia ja joudutaan arpomaan!

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, itsekkin osallistuin kisoihin, mutta luule että kisat ovat minun osalta pidetty jos osallistujia tulee reiluti yli 20.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tsemppiä siulle et pääset kisoihin!

    VastaaPoista