tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulukuun erikoisemmat: Kiviojan ponit

Nyt saattaakin tulla aika pitkä postaus, nimittäin teen nyt kaikista Kiviojan poneista keillä olen mennyt esittelyn!

CONNEMARAT:

Fiona

Heh, päätin aloittaa kaikista helpoimmasta, Fionasta! Fiona on siis minun lempiponini ja ollut jo hyvin pitkään♥ Fionalla olen mennyt varmaan kaikista eniten, kun kellään muulla. Ekat ratsastusket Fionalla oli varmaan 2014 talvella. Ensimmäisillä kerroilla ei tainnut innostus oikein syttyä, Fionahan on yleensä aika laiska ja itse en tuolloin tietenkään osannut ratsastaa kauhean hyvin, enkä sitä saanut sitten niin hyvin liikkeelle. Kevääseen päin mentyä aloin pikkuhiljaa tykätä siitä yhä enemmän ja keväällä meninkin melkein joka toinen tunti Fionalla. Toukokuussa osallistuin elämäni ensimmäisiin estekisoihin, luokkana ristikko ja ratsuna tietenkin Fiona! Rata meni ihan hyvin ja oltiin viidensiä koko luokassa ja ensimmäiset ei sijoittuneet, oltiin siis aika lähellä ruusuketta! Siitä eteenpäin Fiona on aina ollut ihan ykköslempparini ja ollaan menty nyt yhteensä 2 koulukisat ja 2 estekisat! Ei vielä kertaakaan sijoitettu, mutta lähellä on ollut pari kertaa! Nykyään osaan ratsastaa Fionaa jo aika hyvin ja nappulat ovat alkaneet loksahdella oikeille paikoilleen ja viimisemmällä kerralla Fiona pyöristyi jo vähän kaulasta! Yksinkertaisesti hienoin poni johon olen tutustunut!♥♥Queen

Oikein kiva poni, joka saapui syksyllä ja ollut nyt noin puolivuotta Kiviojilla. Queenillä kävin pyörähtämässä syksyllä estekisoissa 60cm luokassa. Rata ei ollut kovin hyvä, vaikka nolla rata saatiinkin, sillä poni teki radalla parit aika isot hypyt ja olin kerran jo kaulalla! Mutta oikein kiva poni kaikenkaikkeaan!


Daalia

Daalia on oikein hieno poni, en sillä ollut mennyt varmaan vuoteen kun syksyllä meninkin sillä 3 kertaa putkeen ja sain vähän tuntumaa poniin, kun viimekerrasta oli jo pitkä aika! Mutta oikein kiva poni koulussa ja esteillä!


Anni

Ennen tämä poni oli oikea rodeoponi, mutta nykyään osaa jo käyttäytyä, ja itse opin viimetalvena miten pukeissa pysytään kyydissä ja miten esim laukassa tilanteen saa korjattua nopeasti ja tuntui, että "hei minähän osaan ratsastaa tälläisiä pukkiponeja!" sen tunnin jälkeen on ollut oikein kivaa mennä Annilla, kun poni ei enään vedä pukkeja kun pitäsi lähteä laukkaamaan. Annilla nyt on ollut aika pitä saikku ja en sillä ole mennyt vähään aikaan, mutta poni on nyt tehnyt paluun tunneille ja ei olisi hassumpaa mennä sillä joku kerta!


Emer

Tällä hetkellä Emer on saikulla. Mutta Emer on oikein kiva poni, esteillä Emer on vähän kömpölö, mutta koulu ja muu hoituu hyvin!

Tb vuosi taaksepäin
Enni

Ihan kiva poni, mutta ei kuitenkaan ihan minun makuuni. Ennillä tulee aika harvemmin mentyä, enkä sillä hirveästi haluisikaan mennä.


Ninni

Ninnistä en oikein tykkää, saa tehä hirveästi töitä että sen saa hyvin liiekkelle. Ja laukka on kaikein vaikein osuus. Itse en oiekin osaa tätä ponia ratsastaa, mutta joskus ihan kiva tapaus kun sille tuulelle sattuu.


Etydi

Kiva ja aika vauhdikas tapaus! Etydi on ehkä parhaimillaan esteillä ja koulussakin se on ihan kiva! Etydistä minulla ei ole nyt mitään kuvia, mutta sellainen nätti kimo tamma!

DARTMOORIT:

Celeste

Tätä ponia olisin voinut kutsua minun vakkari maastoratsuksi. Sillä menin celestellä tuossa 2015 syksyllä kaikki maasto kerrat! Ponilla tykkäsin kovasti mennä ja tämän ponin kanssa koetut laukkamaastot ei tule koskaan unohtumaan! Paras maasto poni♥ Valitettavasti olen Celestelle jo aika pitkä joten en sillä hirveästi tule enään menemään :/


Jason

Jaskalla menin aika paljon silloin kun olin vielä aloittelija. Kerran sain sen ydelle tunnille tuossa 2016 talvella ja sitä edellisestä kerrasta oli ainakin vuosi. Tuon ratsastuskerran jälkeen en Jaskalla ole mennyt. Jason on aika laiska poni, mutta kun sen saa liikkumaan niin ihan kiva poni sekin!


Colibri

Colibri on aika juntturi poni, mutta kun sen saa liikkumaan niin se menee kyllä ihan kivasti. Colibrilla olen mennyt viimeeksi varmaan jotain kaksi vuotta sitten, joten siitäkin jo kauan aikaa. Colibrista minulla ei ole kuvia.

SHETTIKSET:

Jasu

Jasu on ainut tällä hetkellä Kiviojilla oleva shettis jolla olen mennyt ja Jasullakaan en enään pysty menemään ja viimekerrastakin jo hyvin pitkä aika.


Tässä oli nyt tälläinen vähän astetta speciallisempi postaus! Ja muistakaa, että kirjoitin vaan niistä Kiviojan poneista keillä olen mennyt ja ovat tällä hetkellä  Kiviojilla!

2 kommenttia: