sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017

Ja niin tämäkin vuosi sujahti ohi hetkessä! Paljon on asioita tähän vuoteen mahtunut, ja nyt olisi aika paltata ajassa taaksepäin, kun tämä vuosi oli vasta alkamssa...


Eipä mitään erikoista, ratsastin molemmilla hepoilla normaalsiti, ja Kiviojilla meninkin aika monella eri ponilla Fionalla, Erinillä, Ninnillä, Queenilla ja Ennillä. Poikkeuksellisesti oli yksi tunti tiistaina, sillä joulukuulta oli yksi tunti siirretty tammikuulle.


Emilia kävi ottamassa meistä kuvia, tosiaan Kamusta ei saanut kuin vaan studiokuvia, sillä se ei millän malttanut pysyä paikoillaan. Hepat pääsivät myös kerran juoksentelemaan pellolle, ja varsinkin Kamu oli ihan innoissaan :D Kiviojilla ratsuina olivat Etydi, Emer, Queen ja Anni.


Maalsikuu meni myös aika tavallisissa merkeissä, Kamun kanssa ratsastukset eivät aina sujuneet kovinkaan hyvin, sillä se keksi kaikenlaisia omia temppujaan... Tunneilla menin Etydillä, Ennillä ja Erinillä.


Lumet alkoivat sulamaan ja pelto oli aika huonossa kunnossa ratsastusken suhteen alku kuusta, loppu kuusta pelto oli jo paljon paremmassa kunnossa, kun lumet olivat sulaneet jo pois. Tuntiratsuina olivat Erin kaksi kertaa, Queen, Etydi ja Fiona.


Käytiin loppu kuusta katsomassa kun ori varsat päästettiin kesälaitumille. Omat hepat pääsivät myös viimeisillä viikoilla aloittamaan laidun kautensa. Kiviojilla oli myös koulukisat, missä menin Fionan kanssa meidän ekan C-merkin. Poni oli verkassa ihan super, rata oli kuitenkin aika vaisu ja oltaisiin pystytty mielestäni parempaankin suoritukseen. Saatin kuitenkin 62,22% johon sai olla tyytyväinen. Tunneilla menin Sintillä, Queenilla ja pari kertaa Leijalla.


Kesäloma alkoi! Nyt oli aikaa ratsastaa ja viettää enemmän aikaa heppojen kanssa. Emilia kävi ottamassa meistä alku kuusta taas aivan ihania kuvia, ja nyt myös Kamu osasi olla maltillisesti kuvattavana ;) Taisi tosin johtua vain siitä, että kuvat otettiin niiden omalla laitumella, eli ei tarvinnut poistua omasta turvallisesta aitauksesta... :b Tunneilla olivat ratsuina Etydi, Daalia ja Berry.


Kiviojilla alkoi kesätauko ja meillä oli vain yksi tunti, joka sujui esteiden parissa Etydin kanssa. Heinäkuussa olikin aika yllätävän paljon lämpimiä päiviä, ja omien heppojen kanssa ratsastelut sujuivat aika kevyesti. Loppukuusta ratsastuskentämme saatiin aitoja vaille valmiiksi, ja sitä kävin Turtsin kanssa jo testaamassa. Tosiaan ei mikään kummoisen suuri kenttä, mutta meidän ratsasteluun  ihan riittävän kokoinen. Lumien sultua tuohon hiekan päällehän laitetaan viellä pintahiekka, joka on vähän kovempaa materiaalia, kun tuo normaali hiekka on aika upottavaa, ja sen takia se on myös raskaampaa hevoselle. Onneksi näin talvella se ei haittaa kun on hyvä lumpi pohja.

Nyt taidettiin jo poiketa vähän asiasta, mutta nyt takaisn heinäkuuhun. Kävin siis heinäkuun aikana katsomassa ja kuvaamssa Lappeenrannan koulukansallisia, ja oli taas niiin kivaa päästä näkemään ja kuvaamaan hienoja poneja ja hevosia!


Ensimmäinen elokuun viikonloppu vietettiin Kuninkuusraveissa. Kiviojan syyskausi alkoi, ja menin kerran Leijalla ja kaksi kertaa Fionalla. Kamun kanssa alkoi näkyä kehitystä, ja alettiin jo ottamaan enemmän ravia. Emilia ja Aino kävivät myös tuossa kuussa ratsastamassa Kamulla ja Turtsilla.


Kamun kanssa luottamus kasvoi, ja pystyin jo kävellä sen kanssa loppukäynnit ihan pitkillä ohjilla rennosti ilman, että se näkisi jotain mörköjä metsässä ;) Turtsin kanssa ratsatselut sujuivat ihan hyvin. Kiviojilla ratsuina olivat tällä kertaa Enni, Emer ja Leijalla menin kaksikin kertaa.


Kenttä oli välillä aika huonossa kunnossa sateiden takia, ja sen seurauksena ratsatselut jivät vähemmäsi ja lähinnä kevyiksi humputteluiksi. Kiviojan hieno maneesi valmistui, ja menin siinä kuussa Etydillä, Leijalla ja Queenillä. Loppukuusta lähdettiin kohti Floridaa, harmikseni vietin puolet lomasta kipeänä, ja vielä loman jälkeen olin monta päivää kipeänä, ja poissa koulusta. Minulla oli siis jokin virus ja myös silmätulehdus samalla :/


Hepat laitettiin jo hiekkatarhoihin, ja ratsatselut jatkuivat vielä aika kevyesti. Loppu kuusta saatiin jo luntakin! Tunneilla ratsuina olivat Daalia, Etydi, Leija ja Emer.


Varmaan yksi parhaista kuukauksista. Päästiin omien heppojen kanssa vihdoin ratsatsamaan kunnolla kun tuli hyvä lumi kerros. Suomi täytti 100-vuotta! Ja suomenhevonen 110-vuotta! Kiviojilla tuunit meni oikeastaan paremmin kuin hyvin! Menin Etdydillä, Emerillä ja kaksi kertaa Fionalla + Sanna Kosken valmennus Fionan kanssa, josta jäi ihan tosi hyvä fiilis. Fiona liikkui pätkittäin tosi hyvin, ja alkoi vähän pyöristyä niskastakin. Poni ei ollut mennyt mulla varmaan koskaan näin hyvin! Toki tuli myös niitä huonompia pätkiä, kun poni päätti välillä jäädä taas jumittamaan ympyrällä, mutta päällimäisenä mileen jäi hieno poni♥

Tänä vuonna koin mielestäni suurimman kehityksen ratsatsuksen suhteen, kun palasia alkoi loksahdella paikoilleen, ja pääsin toteuttamaan niitä asioita mitä olen halunnut päästä tekemään. Kaiken kaikkiaan oikein hieno vuosi ja toivottavasti seuraava sitäkin parempi!

Hyvää uutta vuotta kaikille!


4 kommenttia:

  1. Todella kiva tää postaus, sopivan pituinenkin! :) Hyvää uutta vuotta sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivasti toteutettu tämä kooste postaus viime vuodesta!

    VastaaPoista