perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tämän ja viimeviikon heppaillut

Moikka! Kerron nyt tämän ja viime viikon heppailuista. Viimeviikosta ei oikeastaan ole sen enempää kerrottavaa kun vaan lauantain tunnista, jonka menin Ennillä. Nyt viimeaikoina olen mennyt aika paljon eri poneilla, joka on vain hyvä asia, että oppii ratsastamaan eri hevosia ja poneja, mutta nyt tuntiin. Tunnista en kerro nyt mitään tarkasti enkä paljoa. Tunnilla laukailtiin aika paljon. Ravissa tehtiin lähinnä voltteja ja joitaikin siirtymisiä molempiin suuntiin. Sitten mentiin ilman jalkkareita kevyttä ravia ja jalat kyllä huusivat hoosiannaa! Otettiin sitten myös harjoitusravia ja tehtiin voltteja. Sitten otettiin jalkkarit takaisin jalkaan. Ja noustiin kevyeseenistuntaan ja nostettiin kevyessäistunnassa laukka. Ja laukattiin uraa pitkin kevyessäistunnassa. Enni oli ihan tosi kiva ja laukkasi hyvin vaikka oma tasapaino meinasi välillä pettää...Sitten kun vähän aikaa oltiin laukattu kevyessäistunnassa istuttiin satulaa ja jatkettiin laukkaa. Tehtiin samat vielä toiseen suuntaan. Sitten tehtiin jono ja lähdettiin pellolle vähän rallittelemaan! Ensin käveltiin pieni lenkki pellolla ja sitten mentiin kaikki ylös ja aina yksi kerrallaan laukkasi ylämäen. Minä ja Enni mentiin ensimmäisenä. Ensin käveltiin yhden kivikasan takaa alas. Lähdin ravaamaan jä käänsin ylämäkeen ja Enni nosti automaattisesti laukan. Nousin kevyeeseenistuntaan ja Enni laukkassi ihan tosi kovaa! Sitten kun muutkin olivat laukkanneet halukkaat saivat mennä toisen kerran vielä. Ja tottakai minä menin Enni laukkasi jälleen tosi hyvin ja oli muutenkin ihan super! Olisi kiva päästä useamminkin rallittelemaan pellolle ;)


Tarhakuvia ei koskaan voi olla liikaa ;D

Maanantaina ratsastin Turottarella ja heppa oli tosi kiva! Käynnissä tein voltteja ja pysähdyksiä molempiin suuntiin. Ravissa ravailin vain oikeastaan uraa pitkin. Ennen laukkoja siirsin käyntiin, ja tein sellaista tehtävää, että tein toiselle lyhyelle sivulle kaksi volttia ja sitten loivankiemurauran pitkälle sivulle. Sitten otin taas vähän ravia ja nostin toiselle pitkälle sivulle laukan. Ensimmäisellä kahdella kerralla laukka ei noussut, mutta kolmanela kerralla sain laukan. Turotar oli tosi muksa laukassa vaikka sillä ei ollakkaan vähään aikaan laukattu, kiitso kelejen... Sitten seuraavalla keralla laukka ei taskaan noussut, mutta kahdella viimeisellä saatiin laukka, ja viimeinen laukka oli tosi hyvä vaikka pieni pukki sinne mukaan mahtui, joten siihen oli hyvä lopettaa. Menin sitten loppu ravit ja käynnit.

Keskiviikkonna Idan ja minun kaveri Sanni oli meillä. Ja tarkoitushan oli, että vaan Saanni ratsastaa Turottarella ja ida sitten taluttaa, mutta ajattelin sitten vielä itse ratsastaa hepalla. Menin kaikki askel lajit läpi ja Turotar laukkasi kyllä tällä kertaa paljon paremmin mitä viimeeksi, olen tosi tyytyväinen heppaan!♥ Ida ratsasti sitten vielä ihan kevyesti Turottarella vähän ravia ja käyntiä.Torstaina oli sitten rästitunti, kun pakkaskeleillä on jäänyt tunteja välistä. Torstaina pidettiin kaksi rästituntia kymmeneltä aamulla. Saikin herätä vähän aikasemmin! Pami oli kysynyt haluanko mennä Ennillä vai Emerillä. Ja tietenkin halusin mennä Emerillä♥ Tunnilla tehtiin puomijuttuja, Ensin mentiin ravissa puomit ja tehtiin puomille voltti ja taas eteen seuraavalle puomille ja sille myös voltti vaihdettiin jossain vaiheessa suuntaa ja sama juttu. Emer oli tosi kiva ja taipui kivasti volteilla. Sitten tehtiin kahdeksikkoa vähän aikaa. Käveltiin välikäynnit ja alettiin laukkaamaan. Mentiin niin, että nostettiin B:stä laukka ja laukattiin puomi joka oli kulmassa ja tehttiin keskitmpyrä ja jatkettiin uraa pitkin ja laukattiin toisessa kulmassa oleva puomi ja siirrettiin raviin. Emer laukkassi tosi kivasti. Vaihdettiin suuntaa ja jätettiin keskiympyrä pois ja tehtiin molemille puomeille voltit. Emer oli tosi rento ja letkeä. Loppuraveissa mentiin vaan puomit ja Emer meni paikoittain kivasti muodossa. Sitten tehtiin jono ja käytiin kävelemässä pieni lenkki tiellä. Jonka jälkeen mentiin tallin eteen annettiin poneille taputukset, ja noustiin pois satulasta. Vietiin ponit sitten talliin. Jätin Emerin sisälle sillä se oli sen verran hikinen. Tämän viikon heppaillut vielä jatkuvat ainakin lauantaina, mutta siitä teen erillisen postauksen. (varmaan)

(c) Viivi Viskari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti