keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Viimepäivien kuulumisia

Ihan tähän aluksi haluan sanoa, että tuo banneri on väliaikainen niikun oli tuo viime bannerikin, joten älkää säikähtäkö. Nyt kuitenkin asiaan, kerron tässä postauksessa vähän viimepäivien heppailuista. Toissaviikon lauantaina menin Ninnillä tunnin. Tuo tunti ei mennyt oikein putkeen ja Ninnikin oli vähän tuollainen yllätysratsu sillä menin sillä viimeeksi kesällä. Eli en Ninnillä pitkään aikaan ole mennyt. Tunnista en kuitenkaan rupeea kertomaan sen enempää. 

Viimeviikon lauantaina menin Annilla, ennen tuntia ajattelin, että laukoista ei tule mitään, sillä se vetää aika isoja pukkeja laukannostoissa, mutta Anni oli paljon parempi mitä ajattelin. Ravissa sitä joutui vähän hoputtamaan, mutta rupesi liikkumaan paremmin kun käski napakasti eteen päin! Tehtiin ravissa joitaikin voltteja ja pysähdyksiä. Laukassa tehtiinn niin, että laukattiin tallin puoleinen sivu. Anni teki aluksi pukin ja ajattelin, että nyt kyllä tipun, mutta pysyin kun pysyinkin hyvin satulassa. Käskin Annia napakasti eteen päin ja se lähti laukkaamaan ujuvasti. Pamikin kehui, että hyvin korjattu! Sen jälkeen Anni laukkasikin jo hyvin ilman pukkeja. Käveltiin välikäynnit tässä välissä muistaakseni. Ennenkuin jatkettiin seuraavan laukkatehtävän parissa. Jossa laukattiin kenttää ympäri ja tehtiin aina laukassa pääty-ympyrät päätyihin. Anni teki aluksi pukin, mutta korjasin hyvin ja saattiin uusi hyvä laukan nosto. Volteilla Anni vähän hiipui, mutta saatiin joitaikin hyviäkin ympyröitä, joissa saatiin laukka pyörimään hyvin :) Vaihdettiin vielä suuntaa ja sama tehtävä toiseen suuntaan tähän suuntaan laukka ei pyörinyt niin hyvin, mutta muutama ihan jees pätkäkin sinne tuli.

Annilla talvella 2015

Isi oli aurannut meille pienen kentän pellolle. Joten päästiin eilen Turottaren kanssa ratsastelemaan! Ida ratsasti turottarella ensin ja sitten minä. Ida oli kävellyt jo vähän niikun väli käynnit joten kävelin itse pari kierrosta vähän lyhyemmällä ohjalla. Otin sitten ohjat tuntumalle ja tein käynnissä pysähdyksiä ja voltteja. Aloin sitten tekemään sellaista tehtävää, että menin lyhyet sivut niin hidasta käyntiä kun pystyin ja pitkät sivut hidasta ravia. Turotar tuntui tuossa hyvin mukavalta. Sitten jatkoin ihan normaalia kevyttä ravia "kenttää" ympäri. Sitten kun oltiin raviltu tarpeeksi siirsin käyntiin ja aloin tekemään niin, että toisella lyhyellä sivulla teen voltin ja pitkälläsivulla loivaa kiemurauraa. Voltilla yritin vähän taivuttaa heppaa. Ja turotar meni tosi kivaa rentoa käyntiä, Ja kuunteli hyvin!♥ Yleensä se kun vaan puuskuttaa menemään. Sitten kävelin loppukäynnit pitkillä ohjilla. Lopuksi vielä tein pieniä leikkejä, että yletynkö rapsuttamaan Turottaren korvien välisä ja sen sellaisia sitten taputukset ja talliin!

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kirjoitettu postaus ja kuvatkin ovat hienoja! Mie tykkään siun blogin ulkoasusta ja bannerikin on myös kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itse toi banneri ei mielytä mua, mutta kiva jos tykkäät :D

    VastaaPoista