tiistai 11. lokakuuta 2016

Tuntikooste parin viikon tunneista

Nyt viimeiset 3 tuntia kiviojilla olen mennyt Daalialla. 2 koulutuntia ja yksi estetunti. Yhdestä koulutunnista ei ole kuvia, koska siskoni oli poisanut ne vahingossa...

24.9. Pohkeenväistöjä

Daalialla en ollut pitkään aikaan mennyt, mutta D väistää yleensä ihan hyvin, joten hyvillä mielillä lähdin tunnille. Tunnista en nyt hirveästi mitään muista, mutta alkuverkat tehtiin itsenäisesti ravissa ja laukoissa molempiin suuntiin. Ja lähdettiin sitten tekemään pohkeenväistöä niin, että käänneettiin C päädystä keskihalkaisialle ja lähdettiin väistämään vasempaan suuntaan. D väisti tosi hyvin ja saatiin paljon kehujakin väistöistä. Otettiin tähän suuntaan väistöjä vielä ravissa, jotka meni myös hyvin!

Tämän tunnin kuvat (c) Nea Kettunen
Käveltiin sitten välikäynnit. Ja otettiin vielä toiseen suuntaan pohkeenväistöjä tässä sama juttu, mutta väistettiin oikeaan suuntaan. Tähän suuntaan väistöt eivät menneet niin hyvin ja tämä suunta olikin meille vaikeampi. En saanut ponia oikein suoraksi, mutta kun saatiin alle edes yksi hyvä pätkä niin otettiin siihen suuntaan ravissa, ravissa sujui vielä huonommin, tuota suuntaa pitäisikin vähän hioa! Ravattiin sitten hetki ja poni liikkui oikein kivasti!

Otettiin sitten vielä kenttää ympäri laukkoja molempiin suuntiin ja mentiin loppuravit, joissa Daalialta löytyi oikein kiva muotokin!


1.9. Suoruus puomeilla

Tästä tuunnista ei siis kuvia ollut, mutta D ei ollut yhtään niin hyvä mitä viimeeksi, mutta saatiin joitain ihan kivoja pätkiä.

8.9. Estevälit

Tällä kertaa meillä oli siis esteitä ja olin ihan innoissani, koska itse niin paljon tykkään hypätä!! Daalialla siis jo kolmannen kerran peräkkäin ja ennen tuntia käytiin rakntamassa pieni rata kentälle. Alkuverkoissa testattiin miten ponit liikkuivat ja tehtiin parit pysähdykset ja voltit. Otettiin sitten ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja kävelttiin hetki ja alettiin hyppäämään.

Nämä kuvat (c) Viivi Viskari

Aluksi mentiin sivulla olevat kaksi pystyä ja laskettiin sille laukka-askelia, meille tuli 5 laukka-askelta joka oli meille hyvä. D tuntui tosi hyvältä ja esteitä korotettiin, nyt toisesta esteestä tuli okseri ja alettiin hyppäämään saman lailla, mutta mentiin tämän pysty okseri linjan jälkeen vielä lävistäjällä oleva pysty ja pystyltä uralla olevalle pystylle. Tarkoituksena saada saman verran laukka-askelia pysty pysty linjalle kuin pysty okseri, eli meidän tapauksessa 5 laukka-askselta.


Meillä tämä osuus sujui hyvin ja saatiin molempiin linjoihin 5 laukka-askelta. Sitten korotettiin vielä vähän esteitä ja mentiin sama rata. Tällä kertaa ei mennyt niin hyvin ja ekalle tuli kielto ratsastajan oman virheen takia, kun olin ponin edellä. Otettiin uusiksi ja nyt tuli paremmin, mutta kun käännyttiin toiselle linajlle ei saatu hyvää tietä, ja hypystä ei olisi tullut mitään, joten käänsin omasta tahdosta pois esteeltä ja meidän piti tulla uudestaan rata.Nyt rata meni hyvin ja sain hyvän tien toiselle linajlle, ainoastaan ongelmana, että ekalle linjalle oltiin otettu 4 laukka-askelta, joka olisi ollut hyvä, mutta koska piti tulla 5 niin tultiin vielä kerran eka linja ja nyt tuli 5 askelta ja jotenkin valoistuin ja opin jotenkin isommillakin esteillä laskemaan laukka-asklia! D hyppäsi kuitenkin tosi hyvin ja voin olla vain tyytyväinen poniin!!Mentiin vielä loppuverkat, joissa poni alkoi menemään kivan pyöreänä lopuksi! Oli kuitenkin kiva hypätä ja vaikka aina ei mennyt niin hyvin niin into hyppäämään on aina suuri ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti