sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Super esteponi

Nyt pitkästä aikaa kunnon tuntipostausta :) Viime lauantaina meillä oli estetunti, jonka menin Etydillä. Alkukäyntien jälkeen verkattiin lyhyesti ravissa ja tultiin kaarevasi 3 puomia ravissa. Poni tuntui tosi hyvältä, vaikka hyvin energiseltä. Tehtiin sitten niin, että ensin minä ja Etydi ja Ida ja Leija tultiin isolle pääty-ympyrälle ja tultiin siinä laukassa puomi kavalletti puomi ja sen jälkeen tultiin vielä sama, mutta puomi ja pieni ristikko.  Sen jälkeen muut hyppäsivät sen ja sitten ravattiin vielä hetki ja käveltiin väli-käynnit.

Kuvista kiitos Iinalle!
Tultiin sitten ristikko-muuri-linja kerran ja alettiin hyppäämään pientä rataa, jossa mentiin muuri ja tämä ristikko, joka nostettiin nyt pystyksi ja ristikko lävistäjällä. Etydi oli ihan kiva, itse vaan unohdin olla tarkkana esteien välissä ja laskea laukka askeleet, mutta toisella kerralla olin jo skarpimpana. 



Alettiin tulemaan sitten rataa jossa mentiin tuo sama, mutta lisättiin siihen vielä lankku-okseri-linja. Tämä tultiin Etydin kanssa muistaakseni pari kertaa ja sitten vielä kerran korotettuna ja korkein este taisi olla okseri, joka oli noin 70cm. Tuossa korotetussa radassa jouduttiin tulemaan lankku-okseri- linja vielä uudestaan, sillä Etydi lähti molempiin hyppyihin vähän kaukaa ja ekaan muutenkin aika selättömästi. Toiella kerralla tultiin kitenkin paremmin :)  Mentiin sitten vielä loppuverkka, jossa Etydi oli kivan rento. Oli kyllä niin kivaa päästä hyppäämään pitkästä aikaa ja vielä ihan super ponilla!♥

Tämä kuva (c) Alina



Tässä lopuksi vielä, että Ida ratsasti maanantaina Kamulla ja heppa näytti menevän tosi kiltisti ja nätisti♥  Itse ratsastin tiistaina Turottarella ja heppa oli ihan kiva, yski vaan taas jonkun verran ratsastaessa ja ennen ratsastusta. Varmaan jotain hegitysongelmia, joita hevosilla alkaa muutenkin liikkua näin keväsin. Aijonkin nyt valmistaa timjamista sellaista yskänlääkettä,  joka avaa hegitysteitä niin toivottavasti se menisi nyt parempaan suuntaan, muuten ollaan koitettu ehkäistä sitä kastelemalla kauroja ja heiniä, että ne eivät olisi niin pölyisiä. Mutta toivottavsti tykkäsitte kun pitkästä aikaa taas kunnon tuntipostausta ;)



2 kommenttia:

  1. Voi ei tuli itselläkin ihan ikävä hyppäämistä! Pitää tänään yrittää jos sää ja kenttä sallii laittaa muutama este ja vähän hypellä :D
    Mutta todella kivan näköistä menoa ja tykkäsin lukea tätä! Kivoja kuvia jälleen :)

    VastaaPoista