keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ekat ratsastukset omalla kentällä

Moikka! Täällä blogin puolella en ole tainnut mainitakkaan siitä, että meille rakennetaan kenttä pellollemme. Nyt se on pintahiekkaa vaille valmis, vaikka tuota hiekkaa ei olla vielä laitettu, olen jo käynyt ratsastamassa siellä normaalin hiekan päällä, joka on hiukan pehmeää, mutta pystyin kuitenkin menemään siinä kaikki askellajit läpi :) Aitoja ei oltu vielä tuossa vaihessa laitettu, mutta nyt ne jo on siellä ;)



Aluksi vaan testailin miltä kenttä tuntuu ja tein käynnissä pydähdyksiä ja voltteja. Turotar oli aluksi aika ihmeissään ja katseli vaan ympärilleen. Alettiin sitten ravaamaan ja aluksi heppa vähän yskähteli, mutta parin ravipätkän jälkeen yskiminen loppui. Taitaa taas johtua siitä, että ollaan annettu hevosille parina iltana heinää kun ollaan jätetty ne yöksi ulos, ja kun tuo heinä voi olla vähän pölyistä, niin se sitten alkaa yskittää Turotarta helposti. Ja varsinkin ratsastuksen aikana se saattaa alkaa yskimään, mutta menee aika nopeasti ohi. Aletaan antamaankin Turtsille nyt säilöheinää, joka ei sitten pölyä. Nyt kuitenkin takaisin ratsastukseen! Teimme ravissa lähinnä ympyröitä ja loivaa kiemurauraa.





Ravissa en meinannut saada oikein minkään laisata rentoutta hevoseen, mutta käynnissä heppa alkoi jo tuntua paremmalta. Käveltiin sitten välikäynnit ja otettiin pari laukkapätkää. Noh, hyvä että sain edes laukan nousemaan, kun heppa taas vaihteeksi meni jotain kiitoravia... Kokeilin laukannostoa ympyrällä ja saatiin siinä sitten pari laukka pätkää, mutta kyllä meidän pitää alkaa treenata noita laukannostoja! Loppuverkat menin sitten oikeaan suuntaan ja pyysin sitten siskoani vähän koutsaamaan, kun halusin saada raviin edes jokin laista otetta. Siinä sitten tein ympyröitä ja taivuttelin heppaa ja koitin iste pysyä ryhdikkäänä. Ja aina kun tuli edes jonkin verran pareempaa ravia niin aina tietenkin kiitin Turtsia. Työ alkoi tuottaa lopulta tulosta ja saatiin ihan super hyviä pätkiä ja ymmärssin, että joo näinhän se toimikin! 




Super Turotar ja onnellien ratsastaja♥ Tästä on hyvä jatkaa treenejä eteenpäin!

2 kommenttia:

  1. Varmasti kiva, kun pääsette ihan kentälle ratsastamaan pellon sijasta. Tosi kivoja kuvia ja hyvä postaus!

    VastaaPoista
  2. Jep! On se kyllä ihanaa! Kiitos :)

    VastaaPoista